Как един голям фен на Комик-кон се справя със страха и

...
Как един голям фен на Комик-кон се справя със страха и
Коментари Харесай

Фенка на Комик-кон преодолява паник атаки, за да присъства на изложението

Как един огромен почитател на Комик-кон се оправя със страха и депресията всяка година и пътува от Финикс, Аризона до Сан Диего, с цел да участва на ревюто?

За срещата си с Кейтлин Линди, която страда от паническо разстройство, споделя репортерът на Би Би Си Розина Сини.

23-годишната Кейтлин страда от безпокойствие и получава под паника офанзиви, когато е измежду доста хора. Тя обаче е огромен почитател на Комик-кон и през последните три години участва постоянно на годишното събитие в Сан Диего.

В събота – най-натовареният ден на Комик-кон, Кейтлин се среща с репортерката Розина Сини на входа на ревюто. Времето е слънчево, а разчувствани тълпи от хора прииждат за дълго чаканото събитие. Макар и рано, опашките към този момент са огромни, а уредниците молят всички посетители да покажат своите билети.

Кейтлин е облечена в ръчно изработен червен костюм от сериала „ Историята за прислужницата “, а до нея стои кучето ѝ лидер – Лило. Интересен е фактът, че кучето я успокоява и ѝ оказва помощ да се концентрира. Кейтлин е усмихната и спокойна и множеството хора не биха предположили какъв брой доста сила ѝ е коствало, с цел да бъде там.



„ Тук е голямо, хората се блъскат в теб и ти приказват, само че това е отлично място, тъй като е цялостно с хора, които усещат, че са разнообразни и не се вписват толкоз елементарно в обществото “, споделя тя.

Кейтлин и Розина Сини се отдалечават, с цел да потърсят по-тихо място за своя диалог.

По думите на фенката, „ хората постоянно питат за какво се слагам под този стрес, когато пострадвам от паническо разстройство “.

„ Това, че имаш тип меланхолия, не значи, че не можеш да се опитваш да се усмихваш. Трябва да се научиш да преодоляваш напрежението и да си подготвен за това, което може да ти се случи. Пристъпите са като главоболието. Усещаш, когато идват, и чувстваш, че като че ли нещо ще те удари. Задъхваш се и ставаш обезпокоителен. Това ме кара да рева “, споделя Кейтлин.

Тя добавя, че желае да бъде на Комик-кон и да се забавлява, само че постоянно тялото и мозъкът ѝ споделят, че не може да направи това и би трябвало да се махне от всички хора. „ Да имаш Лило е като някой, който споделя: „ Игнорирай ги, фокусирай се върху мен “. Тя доста оказва помощ. “

Кейтлин споделя, че страда от разстройства от дребна и пие лекарства от гимназията. Освен това, тя има и фибромиалгия, заболяване, при което се изпитват мускулни, ставни болки и хронична отмалялост.

„ Хората ме питат за какво имам куче, откакто не съм неработоспособен. Аз споделям, че не всички недъзи са забележими “, прибавя тя. Разказва, че майка ѝ постоянно я съпровожда на фестивалите, само че кучето доста ѝ оказва помощ. Когато го видят, хората постоянно се отдръпват. Самата Кейтлин дълго време се учи да го насочва.

Кучетата-водачи се образоват да оказват помощ на хора с увреждания – слухови или зрителни. През последните години обаче се образоват и такива, които могат да открият аномалии като смяна в равнищата на кръвната захар при пациенти с диабет, както и при такива с психологични болести.

Лило е подготвен да разпознава настроенията на Кейтлин и щом усети, че тя има паническа офанзива, образува кръг към нея и забутва носа си в краката ѝ.

На втория ден от фестивала Кейтлин споделя, че е усетила, че би трябвало да напусне.

„ Бях тук от час и започнах да чувствам припадък на суматоха. Бях с неприятно въодушевление и желаех да се махна. Прекарах останалата част от деня в хотелската ми стая, където си почивах, само че почувствах известна виновност от това “, споделя тя.

Тогава фенката на Комик-кон е облечена като Малката нимфа и доста хора желаят да се снимат с нея. Тя обаче ги отблъсква, като разрешава единствено на децата да го създадат, тъй като реакцията им, когато видят обичания си воин с куче-водач, е много забавна.



Тя съжалява, че е пропуснала този ден. „ Има доста хора, които биха поискали да бъдат на мое място. Аз обаче нямаше по какъв начин да се насладя на деня. “

Кейтлин е наясно, че нейното разстройство постоянно ще бъде там, само че поучава всички като нея да се любуват на живота и да бъдат постоянно готови. „ Отделете време за себе си, свържете се с останалите като вас, тъй като знаем какво преживявате “, приключва тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР